ACTUEEL

Verzekeraars pakken kwaliteitsregistratie samen op

De zorgverzekeraars zijn gezamenlijk bezig om het sturen op zorguitkomsten door middel van kwaliteitsregistratie preconcurrentieel op te pakken. Dat stelt Marianne Lensink, directeur van Zorgverzekeraars Nederland, in een interview met Skipr.

"Zorgverzekeraars zijn de afgelopen jaren individueel begonnen met kwaliteitsregistratie. Het laatste jaar hebben zorgverzekeraars onderkend dat we dat niet apart moeten doen, maar ook gezamenlijk moeten gaan optrekken," aldus Lensink. Door te sturen op uitkomstindicatoren willen de zorgverzekeraars doelmatiger inkopen. Inmiddels hebben zij  gezamenlijk bepaald op welke dertig indicatoren er samengewerkt gaat worden.

Publicatie

Het publiceren van behandelcijfers, waar het UMC St. Radboud afgelopen week mee in het nieuws kwam, is volgens Lensink de toekomst. “Dit is een geweldige stap die nu gezet wordt in het belang van onze verzekerden. Maar,” zo stelt Lensink ook, “eigenlijk is het ook nog maar het begin. Een indicator is een middel om transparantie te verkrijgen.”  Zo moet er volgens Lensink ook nog veel meer gekeken worden naar manieren voor transparantie in de keten.

Bekijk hier het interview dat Skipr heeft gehouden met Marianne Lensink tijdens het Achmea congres 2013 over zorguitkomsten

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

17 september 2013

BIjzonder toch om iedere keer te zien dat de redactie van Skipr de zorgverzekeraars ruim baan geeft en kritiekloos hun boodschap te verkondigen. Zijn de reclamegelden zó belangrijk dat de journalistieke mores terzijde worden geschoven?

Top