ACTUEEL

Vereniging Humanitas heeft last van naamgenoot

De vrijwilligersorganisatie Vereniging Humanitas ondervindt last omdat zij wordt aangezien voor de in opspraak geraakte stichting Humanitas DMH, die zorg en ondersteuning biedt aan mensen met een beperking. Een interim-bestuurder van Humanitas DMH kreeg 95.000 euro voor een maand werk, werd afgelopen weekend bekend.

"Er bestaat veel verwarring bij de achterban. Er komen veel vragen binnen over hoe het kan dat de top zoveel geld aan salaris verbrast, opzeggingen, mensen die zeggen dat zij afzien van hun plan Humanitas als goed doel in hun testament op te nemen. Wij balen hiervan.”Dat zegt Ben van Heesbeen, hoofd Marketing, Communicatie & Fondsenwerving bij Vereniging Humanitas.

'Geen banden'

“De stichting Humanitas DMH is een onafhankelijke stichting:, stelt Van Heesbeen. Er bestaan organisatorisch en bestuurlijk geen banden tussen beide stichtingen. Al is er wel een historische link, legt hij uit. Vereniging Humanitas kan als een moederorganisatie worden gezien. In het verleden heeft de vrijwilligersorganisatie gebieden gesignaleerd waar professionals beter hulp konden bieden. Hier zijn zelfstandige stichtingen op ingesprongen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top