ACTUEEL

Zorgcentrum: dood vrouw niet door mishandeling

De dood van een 91-jarige vrouw in een zorgcentrum van de Van Neynselgroep in Den Bosch is vermoedelijk het gevolg van verscheidene valincidenten. Er zijn geen aanwijzingen gevonden dat ze is mishandeld. Dat is volgens het zorgcentrum de uitkomst van onafhankelijk onderzoek dat op verzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is uitgevoerd vanwege twijfels over de oorzaak van het overlijden.

Een GGD-arts betwijfelde of haar dood door een val uit bed kon zijn veroorzaakt. Ook de nabestaanden geloofden niet dat ze was gevallen. De vrouw had volgens hen een gebroken nek, twee blauwe ogen, gebroken neus, vier gebroken ribben, verwondingen aan de knieën, grote wond op het scheenbeen en vier hoofdwonden. Ze stapten met hun vermoedens over onvoorzichtige behandeling of mogelijke mishandeling naar de media.

Onderzoeken

De onafhankelijke onderzoeker constateert wel dat misverstanden eerder hadden kunnen worden gesignaleerd als de communicatie tussen familie en de Van Neynselgroep beter was geweest.

Ook de politie doet onderzoek naar het overlijden van de vrouw. Het zorgcentrum verwacht binnenkort een oordeel van het Openbaar Ministerie. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top