ACTUEEL

CGS erkent sportgeneeskunde als specialisme

Het College Geneeskundige Specialismen (CGS) erkent sportgeneeskunde als specialisme. Dit heeft het college op 11 september besloten. Het CGS heeft minister Schippers van VWS verzocht om de titel sportarts wettelijk te erkennen.

Het CGS heeft de minister verder verzocht om in te stemmen met het Besluit sportgeneeskunde. Daarin zijn de eisen voor de opleiding sportgeneeskunde vastgelegd. Verder zal er een specialistenregister voor sportartsen worden ingesteld.

Sportmedische zorg

Sport en bewegen wordt volgens het CGS steeds belangrijker voor de gezondheidszorg. De sportgeneeskunde kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren, aldus het CGS. De erkenning van sportgeneeskunde draagt volgens het CGS bij aan een kwalitatief hoogstaande en toegankelijke sportmedische zorg. Het CGS ziet een zelfstandige plek voor de sportgeneeskunde in het zorgveld, waarbij de sportarts vooral complementair aan en in synergie met de bestaande vakgebieden werkt.

Adviescommissie

Een speciaal ingestelde adviescommissie liet eerder dit jaar weten dat de sportgeneeskunde op het gebied van kwaliteit, opleiding, wetenschappelijk onderzoek en positionering een grote ontwikkeling heeft doorgemaakt in de afgelopen tien jaar. Sportgeneeskunde heeft zich volgens de adviescommissie ontwikkeld tot een zelfstandig vakgebied met een eigen wetenschapsdomein en wetenschappelijk onderzoek.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top