ACTUEEL

Philadelphia krijgt ‘kwartiermaker’

Roel Robbertsen wordt kwartiermaker bij de Stichting Philadelphia Zorg. De commissaris van de koningin in Utrecht wordt mogelijk ook de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht. Dat melden bronnen rond Philadelphia.

Opvolger Brinkman

Robbertsen is sinds 2007 commissaris van de koningin in Utrecht. Robbertsen volgt bij Philadelphia Elco Brinkman op, die eerder dit jaar aftrad als voorzitter van de raad van toezicht. Philadelphia raakte dit jaar in zwaar weer na enkele mislukte vastgoedtransacties. Het is nog onduidelijk wanneer Robbertsen als kwartiermaker annex toezichthouder aan de slag gaat. Philadelphia erkent dat er gesprekken lopen met Robbertsen, maar wil over de inhoud nog geen nadere mededelingen doen. De provincie Utrecht geeft vooralsnog geen commentaar. 

Nevenfuncties

Robbertsens benoeming kan vanuit een governance oogpunt gevoelig liggen. In de provincie waar Robbertsen werkzaam is als commissaris van de koningin is Philadelphia op dertien locaties actief.  Daarbij komt bij dat het profiel van Robbertsen door zijn uitgesproken CDA-signatuur sterk lijkt op dat van de vorige toezichthouders van Philadelphia. Daar staat tegenover dat Robbertsen als lid van de Maatschappelijke Adviesraad van Philadelphia goed is ingevoerd in de organisatie.

Robbertsen heeft een lange loopbaan in het openbaar bestuur. Voordat hij commissaris van de koningin werd was hij burgemeester van Ede. Eerder was hij wethouder en loco-burgemeester in Renswoude en vanaf 1991 lid van de Provinciale Staten van Utrecht. Hij heeft van 1995 tot 2002 gewerkt als gedeputeerde in Utrecht. Als commissaris van de koningin vervult hij verschillende bestuurlijke nevenfuncties met name op het gebied van onderwijs.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

tjark reininga

15 juli 2009

na het succes van zijn collega Borghouts bij de IJsselmeerziekenhuizen is het de vraag of Robbertsen er verstandig aan doet deze functie op zich te nemen.

Top