ACTUEEL

Team Fontys wint ontwikkelwedstrijd voor zorggame

Team Fontys heeft het DEVCAMP editie 2013, een wedstrijd waarin zes teams binnen 48 uur een applied game moeten ontwikkelen die in de zorg gebruikt kan worden, gewonnen. De winnaars ontvingen hiervoor een prijs van vijfduizend euro.

De deelnemende teams moesten een applied game maken voor Timo, een tiener die in een accommodatie van zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking ’s Heeren Loo woont. De game moet Timo stimuleren zelfstandiger te leven en minder afhankelijk te zijn van de steun van de zorgmedewerkers.

Meedoen = mooi genoeg

Team Fontys, bestaande uit studenten van de Fontys Hogeschool Eindhoven, ontwikkelde ‘meedoen = mooi genoeg’, een planning/notificatie game die Timo helpt om beter zijn week te plannen en die hem helpt herinneren de taken die hij moet doen uit te voeren. Daarin zijn mini games verwerkt die hem ondersteunen bij zijn werkzaamheden om het aantrekkelijker voor hem te maken om deze ook daadwerkelijk te doen.

Bekijk hier de video trailer van de game:

Games for Health Europe

Het DEVCAMP editie 2013 werd gehouden bij PinkRoccade Healthcare in Apeldoorn. In totaal deden zes teams een gooi naar de prijs. De resultaten van het DEVCAMP zullen worden gepresenteerd tijdens Games for Health Europe 2013. Dit congres zal plaatsvinden op 28 en 29 oktober 2013 in Amstelveen. Games for Health Europe DEV CAMP 2013 edition werd georganiseerd in samenwerking met PinkRoccade Healthcare, Health Valley, Microsoft,  en Oost N.V.

---

Skipr is mediapartner van de Games for Health conferentie op 28 en 29 oktober 2013 in Amsterdam. U kunt bij deze conferentie aanwezig zijn. Wilt u één de conferentie één dag bezoeken, dan kost dit 300 euro. Beide dagen samen kost 499 euro. Meld u aan voor het congres met actiecode SKIPR2013 en  en u ontvangt, naast toegang tot de Games for Health conferentie, een half jaar Skipr Magazine gratis.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top