ACTUEEL

'Obamacare' opnieuw onder vuur

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft vrijdag wetgeving aangenomen waarmee de financiering van de federale overheid voor 3 maanden is gegarandeerd, maar exclusief de financiering van het gezondheidszorgplan van president Barack Obama. De Republikeinen in het Congres openen daarmee een nieuwe aanval op de zogenoemde 'Obamacare'.

Het Amerikaanse Congres moet het voor eind september eens worden over een nieuwe noodbegroting waarmee de federale overheid draaiende kan worden gehouden. Als dat niet gebeurt, zit de regering opnieuw zonder fondsen en zullen er diensten al dan niet tijdelijk moeten sluiten en ambtenaren naar huis worden gestuurd. De Republikeinen proberen dit gegeven te gebruiken in hun oppositie tegen het zorgplan.

Financiering

Twee Democraten in het Huis van Afgevaardigden stemden eveneens voor het Republikeinse voorstel. Nu moet de Senaat zich hierover uitspreken, maar die kan daarbij de tekst veranderden zodat Obamacare alsnog financiering krijgt. De president heeft overigens al aangekondigd een veto over elk voorstel uit te spreken waarin het gezondheidsplan geen fondsen krijgt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top