ACTUEEL

Nieuwe items van Moderne Zorg op Skipr WebTV

In het televisieprogramma Moderne Zorg presenteren zorgaanbieders en leveranciers de innovaties op het gebied van ICT en techniek in de zorg. Aflevering drie van het tweede seizoen kunt u nu online bekijken. De aflevering is in zijn geheel beschikbaar of u kunt de losse items bekijken.

Koppeling met gebouwbeheersingsysteem

In de derde aflevering laat Moderne Zorg zien hoe de energiezuinige warmtepomp toegepast  wordt bij zorgorganisatie Rivas Molenhoek in Gorinchem. De pomp zorgt voor een prettig binnenklimaat tegen lagere kosten dan gebruikelijk. De warmtepomp is gekoppeld aan het gebouwbeheersingsysteem. Zo kunnen zowel bewoners als medewerkers de pomp bedienen.

Selfservicekassa’s

De tweede reportage gaat over selfservicekassa’s in het Antoniusziekenhuis in Sneek. De kassa’s verkorten de wachttijden waardoor de medewerkers hun pauzetijd beter benutten. De selfservicekassa’s bieden interessante managementinformatie voor de voedingsdienst. Moderne Zorg kijkt alvast naar de toekomst van afrekensystemen. Servies met een computerchip die direct registreert wat er op een bord ligt, klinkt nog als toekomstmuziek. Maar is dat wel zo?

Administratieve processen verbeteren

Technologie verbetert niet alleen de zorg, maar ook managementinformatie en andere processen in de organisatie. In seizoen één heeft Moderne zorg al laten zien hoe administratieve processen bij de communicatie tussen specialisten in een ziekenhuis, maar ook tussen specialisten en huisartsen en andere verwijzers, door spraaktechnologie verbetert kunnen worden.

Zorgjournaal

Het zorgjournaal besteedt aandacht aan herinneringsmusea voor mensen met dementie, de positieve effecten van licht op patiënten, bewoners en zorgverleners en het interactieve kinderparadijs in VU medisch centrum in Amsterdam. Bekijk ook het eerdere item over de dementiewijzer.

Het zorgjournaal van aflevering twee gaat over informatiebeveiliging, spelcomputers in verpleeg- en verzorgingshuizen en sprekende pillendozen.

Seizoen 1 van Moderne Zorg ook online

De eerste reeks van Moderne Zorg trok in het najaar van 2008 gemiddeld honderdduizend kijkers per uitzending. Het gehele eerste seizoen is te bekijken op Skipr WebTV.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top