ACTUEEL

Dannenberg beoogd voorzitter toezichthouders zorg

Dannenberg beoogd voorzitter toezichthouders zorg

Erik Dannenberg wordt op 1 november 2013 aan de algemene ledenvergadering van de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in de Zorg (NVTZ) voorgedragen als nieuwe voorzitter van het bestuur.

Erik Dannenberg is sinds maart 2005 wethouder van de Gemeente Zwolle waar hij onder andere de portefeuilles Wmo/zorg, publieke gezondheid, wonen en bedrijfsvoering onder zich heeft. Daarnaast is hij voorzitter van het bestuur van GGD IJsselland. Tevens is hij bestuurslid van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Hij is voorzitter van de bestuurlijke VNG-commissies Gezondheid&Welzijn en transitie Jeugdzorg en als zodanig ook voorzitter van de onderhandelingsdelegatie voor de decentralisaties AWBZ en Jeugdzorg.

Verslavingszorg

Voor zijn wethouderschap heeft Dannenberg gewerkt in de verslavingszorg, maatschappelijke opvang en -dienstverlening en jeugdgezondheidszorg. Hij vervulde er taken op operationeel, tactisch en strategisch management.

Dannenberg wordt de opvolger van huidig NVTZ-voorzitter Marian Jager-Wöltgens. De NVTZ telt momenteel ruim 4000 leden uit alle sectoren van zorg en welzijn. Het is de grootste vereniging voor interne toezichthouders in Nederland.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top