ACTUEEL

'Spijkenisse Medisch Centrum verdient kans'

Hartpatiënten Nederland hoopt dat de presentatie van het rapport-Danner geen onrust veroorzaakt onder patiënten. Uit het rapport blijkt dat er waarschijnlijk minder sterfgevallen geweest waren in het (toenmalige) Ruwaard van Putten Ziekenhuis als medewerkers landelijke richtlijnen hadden gevolgd, nauwkeuriger dossiers hadden bijgehouden en hadden gereflecteerd op elkaars handelen.

Het rapport gaat volgens een woordvoerder "over de situatie van weleer. Het oude ziekenhuis heeft schade aangericht, het nieuwe verdient een kans". Het Ruwaard ging onlangs failliet en ging verder als het Spijkenisse Medisch Centrum (SMC).

Nieuwe situatie

Het ziekenhuis werd in november vorig jaar onder verscherpt toezicht gesteld naar aanleiding van een onderzoek naar het hoge aantal sterfgevallen op de afdeling cardiologie in 2010. Die afdeling werd gesloten, cardiologen werden ontslagen en een klachtenmeldpunt van de Stichting Hartpatiënten Nederland stond roodgloeiend. "Er is nu een nieuwe raad van bestuur en een nieuw management die met een schone lei kunnen beginnen. Er is dus feitelijk een heel ander en nieuw ziekenhuis, dat een kans verdient. Bovendien is het Ruwaard van Putten een belangrijke regionale voorziening", aldus de stichting.

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) vindt het goed dat het onderzoek is gedaan. "Ziekenhuizen werken al jaren intensief aan het verbeteren van de veiligheid van de zorg. Natuurlijk vinden wij het heel erg wat er gebeurd is met het Ruwaard van Putten. Maar wij herkennen niet dat het in kleine ziekenhuizen slecht gesteld is met de patiëntveiligheid", aldus een woordvoerster. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

25 september 2013

Zachte heelmeesters etc etc..
De VVD moet het roer totaal omgooien. Geef speciaisten de macht terug en laat hen de zorg weer regelen zoals het vroeger was en iedereen tevreden. Gooi de verzekeraars eruit die nu miljarden winst maken. Verdeel dat geld aan hen die er ook voor gewerkt hebben!
Maar laat de zwakke broeders toch getermineerd worden, het is een logisch gevolg van hun onvermogen winst te maken. Weg met zulke bedrijven. Laat de cijfers spreken en vergeet de emoties. Dit ziekenhuis gaat toch kapot en is het erg? Allemaal sentimenteel gedoe wat klauwen met ons geld kost.
De verzorgingsstaat is uit en over.
In nieuwe modellen gaan we er eindelijk als specialisten enorm op vooruit. Een druk van ruim 60% is toch onaanvaardbaar? Wie komt er nog zijn bed uit voor 5 a 8 keer modaal?
Zelfs de Russen lachen ons uit ha ha!

Anoniem

25 september 2013

Trouwens in die regio wonen de meeste allochtonen/km^2.
Hebben die niet lang genoeg potverteerd op staatskosten?

Hou er mee op. En stop met krokodillentranen.
Elders op de wereld worden mensen gruwelijk vermoord en wij behandelen hier de broeders en zusters van zulke moordenaars en houen daarvoor dit ziekenhuis open?

Hoezo meer krankzinnigen in dan buiten de inrichting die ons land is geworden?
Achterlijke bestuurders. Looesers zijn het met hun politiek korrekte gezwam waar ze uitsluitend zelf beter van worden. Linkse zakkenvullers, salonsocialisten, wit gebeft geteisem.

Top