ACTUEEL

KWF haalt minder op na ophef Inspire2Live

KWF Kankerbestrijding heeft dit jaar naar schatting 15 procent minder opgehaald tijdens de collecteweek. Dat heeft een woordvoerster van het kankerbestrijdingsfonds woensdag gemeld.

KWF vermoedt dat de daling van donaties deels het gevolg is van de ophef over declaraties van Alpe d'HuZes-oprichter Coen van Veenendaal bij zijn stichting Inspire2Live. De stichting ontving geld van KWF.

Crisis

Ook de economische malaise heeft invloed op de donaties. De woordvoerster denkt dat zo'n 8 procent van de daling het gevolg is van de crisis. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

De Vries

25 september 2013

Waarom er omheen draaien? De daling van giften voor het KWF hangt rechtstreeks samen met de invloed van de politiek van afbraak van de verzorgingsstaatdoor de VVD.
Participatie samenleving heeft men de koning gedwongen te zeggen. Waar nog geen 24% van het eigen electoraat achter staat!
Daarbij komen de schaamteloze frauduleuze praktijken, het marktdenken en de privatisering van de zorg en dat geeft de doorslag voor de burgerij om te stoppen met alle donaties aan het integere onderzoek avn de academische en top kliniesche ziekenhuizen.
De VVD draait de zorg de nek om wat is ingezet door Hoogervorst en Wiegel. Zorgondernemers hebben de hele ziekenhuiswereld in de sfeer van et grote snelle geld getrokken. Bestuurders denken zeker dat het gewone volk, waar men op neer kijkt, niet begrepen heeft waar het vele graaiers werkelijk om draait.
De toon is gezet door M.Schippers, vrije markt, participatie door specialisten in het eigen ziekenhuis, alsof ze nog niet genoeg verdienen. En de miljoen overige werkers in de zorg worden op straat gezet.
Het wordt tijd voor een heel grote schoonmaak waarbij de Jansen Steurs met hun moorddadige praktijken voor de rechter gesleept zullen worden. En allen die zo nodig de zorg in handen van aandeelhouders hebben willen geven. Zelfs de top van KPN begint nu te beseffen dat het zo nietlanger kan dat private rechtspersonen een overwegende stem in maatschappelijk vitale structuren zouden kunnen krijgen gezien de ontwikkelingen rond de agressieve kapitalist Carlos Slim.
Maar of dat doordringt tot de Mw. Schippers in de Tweede Kamer die tot en met corrupt is geworden blijkens de omkooppraktijken in het Slotervaart waar haar partner moet redden wat er te redden valt van de vernietigende 'privatisering' van onze nationale trots eens, de uitmuntende Nederlandse gezondheidszorg?
De VVD heeft de zorg aan de rand van de afgrond gebracht en herstel zal decennia duren.
Hopelijk zal D66 regeringsverantwoordelijkheid nemen want Pechtold is een man met visie in EU verband en zal Nederland aan het infuus van de ECB weten te leggen waarna een doorstart eindelijk mogelijk zal worden onder streng EU toezicht los van misdadige eigen toko eerst sentimenten.

Top