ACTUEEL

Apotheek Schiemond alweer open

Apotheek Schiemond in Rotterdam is na een korte sluiting weer open. Eerder deze week moest de apotheek op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) dicht, omdat er geen verantwoordelijke apotheker aanwezig was, alleen twee onervaren assistenten. Volgens de IGZ waren er "ernstige risico's voor de patiƫntveiligheid".

De controle bij het klaarmaken van de recepten was onvoldoende en er was geen temperatuurmonitoring bij de opslag van geneesmiddelen in de koelkast. Verder werden kinderrecepten niet apart gecontroleerd en risicovolle geneesmiddelen werden niet vooraf gecontroleerd door een apotheker.

Inmiddels voldoet de apotheek weer aan de voorwaarden, heeft de inspectie geoordeeld. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

28 september 2013

Er was geen temperatuursregistratie in deze apotheek aanwezig. Moet je eens gaan kijken bij de huisartsen als ze straks weer massaal gaan vaccineren! Daar liggen de spuiten in huis, tuin-, en keukenkoelkasten, en uiteraard: zonder temperatuursregistratie!

Is al een praktijk die jaren gaande is, en er wordt niets aan gedaan, want ja, de verstrekking via de huisarts is goedkoper dan via goede apotheken met temperatuursregistratie.

Top