ACTUEEL

Mikado kenniscentrum interculturele zorg stopt

Mikado kenniscentrum interculturele zorg heeft besloten per 1 oktober haar activiteiten en projecten te stoppen. Aanleiding hiervoor zijn de bezuinigingen in de zorg.

Mikado, dat 12 jaar heeft bestaan, geeft op de website uitleg: “Vanaf 2007 zijn we financieel zelfstandig, zonder enige structurele overheidssubsidie. In een ‘markt’ waarin vele anderen wel geheel of gedeeltelijk structurele subsidie ontvangen. Het lukte ons, dank zij onze combinatie van ondernemerschap en idealisme, en in samenwerking met zorginstellingen, partners in de gezondheidszorg en fondsen. Maar het wordt steeds lastiger, met de bezuinigingen in de zorg. Toegankelijkheid en kwaliteit van zorg voor iedereen krijgen in het veld helaas steeds minder prioriteit. Deze situatie maakt Mikado kwetsbaar; organisatorisch, financieel, strategisch. Daarom hebben we besloten te stoppen. “

De rechtspersoon achter Mikado, Stichting Diversiteit en Inclusie in zorg en welzijn, blijft eigenaar van Mikado producten en methodieken. Verder zetten samenwerkingspartners de activiteiten van Mikado voort. Voorlopig blijven de website van Mikado en de Mikado Helpdesk online.

Kennis

Mikado heeft onder meer kennis ontwikkeld en ontsloten via haar site, het tijdschrift CMG, boeken en dvd’s. Daarnaast heeft het kenniscentrum expertise gedeeld in trainingen, masterclasses en debatten. Er zijn diverse online modules van de trainingen beschikbaar. Bijvoorbeeld het e-learning programma interculturele ggz, ontwikkeld voor en met de Parnassia Groep. Of de e-learning module ‘De meeste mensen zijn andere mensen’ voor koppels van begeleiders en cliënten, gemaakt voor en met Pameijer. Deze zomer verscheen de basiscursus Intercultureel werken in de langdurige zorg voor leden van ActiZ en VGN. Binnenkort verschijnen nog de e-learningmodule interculturele ouderenpsychiatrie samen met GGzE en de Wegwijzer Een open geest met andere ogen over interculturele diagnostiek en behandeling van mensen met psychose.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top