ACTUEEL

'Werkdruk coassistenten gevaarlijk hoog'

Zeker 41 procent van de coassistenten vindt de werkdruk tijdens coschappen te hoog. Een kwart van hen heeft zelfs ernstige vermoeidheidsklachten. Dat meldt het weekblad Medisch Contact aan de hand van een enquête van het KNMG Studentenplatform. Het platform wil dat medische faculteiten coassistenten beter voorbereiden op de hoge werkdruk en stress van de coschappen.

De enquête is gehouden onder ruim 2800 geneeskundestudenten, onder wie 1200 coassistenten. Meer dan een kwart van de coassistenten ziet een coschap door de werkdruk en angst om persoonlijk te falen niet meer zitten.

Bijna een kwart van de coassistenten loopt hoger risico om door ziekte, zoals vermoeidheids- en burn-outgerelateerde klachten, langdurig uit te vallen. De geneeskundestudenten geven vaak aan onvoldoende emotionele steun en begeleiding te krijgen van vertrouwenspersonen, opleiders en docenten tijdens de coschappen.

Het KNMG Studentenplatform noemt de resultaten "schokkend". Uit eerder onderzoek is gebleken dat geneeskundestudenten met een burn-out significant meer onprofessioneel gedrag vertonen dan hun collega’s. Als geneeskundestudenten een burn-out krijgen, kan de kwaliteit van zorg en de patiëntveiligheid in het geding komen, zo stelt Medisch Contact. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

van Heemstra ZorgSteedsBeter

3 oktober 2013

Lean leert dat de werkdruk nooit hoog mag zijn omdat je dan fouten maakt wat verspilling oplevert. Mensen gaan dan ook onder hun kunnen presteren en worden zelf ongezond. Wie wenst dat wie toe?

Zo basaal is het.

Dit geldt voor alle werkzaamheden in alle sectoren.
Wanneer durven wij deze eis ook los te laten, juist op onze gezondheidssector waar het om mensenlevens gaat?

En waarom daar geen respect voor gezonde medewerkers en een gezonde werksfeer, die elders ook gewenst en vaak ook afgedwongen wordt?

Hoek

3 oktober 2013

Dat komt er nu van als de studieduur maar ingekort blijft worden. Toch is niet alles negatief en is er duidelijk een verbetering in werktijden en dienstenbelasting. Het is vreemd dat beoordeling via het pendletonprincipe blijkbaar averechts effect heeft op het terrein van hoe de co-assistent denkt dat hij functioneert of het gevoel heeft dat hij faalt. Of moeten we het toch zoeken in de 9 tot 5 generatie........

Top