ACTUEEL

Snel einde privacyschending bij ziekteverzuim

Er moet "snel" een einde komen aan privacyschending van zieke werknemers door verzuimverzekeraars. Dat heeft minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) donderdag aan de Tweede Kamer laten weten.

Hij reageerde op vragen naar aanleiding van een uitzending vorige maand van het tv-programma Zembla. Daaruit bleek volgens de PvdA-minister dat bij verzuimbegeleiding en verzuimverzekering "niet altijd in overeenstemming met privacyregels wordt gewerkt".

Zeer ernstig

Asscher vindt het "zeer ernstig" wat hij in de uitzending zag. Hij vindt het "van groot belang" dat er snel verandering in komt. Volgens hem is er niks mis met de regelgeving, maar moet die beter in de praktijk worden uitgevoerd.

Het Verbond van Verzekeraars (VvV) erkent dat er fouten zijn gemaakt en heeft haar leden opgeroepen de werkwijze aan te passen, schrijft Asscher in zijn brief. Hij heeft het VvV gevraagd hem op de hoogte te houden van de voortgang hiervan. De bewindsman gaat het onderwerp ook onder de aandacht brengen van arbodiensten en verzuimbedrijven. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top