ACTUEEL

Ziekenhuizen willen labs in één BV onderbrengen

De raden van bestuur van het ADRZ, het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en het Beatrixziekenhuis in Gorinchem overwegen hun trombosediensten en klinische laboratoria onder te brengen in een nieuw op te richten bedrijf. De plannen zouden per 1 januari 2014 in moeten gaan. ADRZ-woordvoerder Dick Bosscher heeft dit aan Skipr bevestigd.

Nadat de bestuurders een principeakkoord hebben afgesproken, moet de ondernemingsraad van in elk geval het ADRZ nog een advies hierover uitbrengen. "Pas volgende maand volgen de definitieve gesprekken, ook met de vakbonden. Officieel is de knoop dus nog niet doorgehakt", zegt Bosscher.

In totaal zijn er 340 werknemers betrokken. Het gaat om 170 medewerkers van het Albert Schweitzer, 100 van het ADRZ en 70 medewerkers van het Beatrixziekenhuis.

De huidige laboratoria blijven bestaan en de medewerkers blijven op dezelfde plek werken. Het werken onder een andere werkgever, de nog op te richten BV, heeft volgens Bosscher als voordelen dat de organisatie scherper kan inkopen en middelen slimmer kan inzetten. Zo kunnen bepaalde onderzoeken bij een bepaald lab worden ondergebracht en kan de uitslag van een onderzoek eerder bekend zijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top