ACTUEEL

Klacht Flevoziekenhuis niet ‘chique’

Oppositiepartij SP heeft geen boodschap aan kritiek op de overheidssteun aan de IJsselmeerziekenhuizen. Het Flevoziekenhuis heeft zich in een brief aan minister Klink beklaagd  over de gang van zaken. ‘Bekrompen’, vindt SP-Kamerlid Henk van Gerven.Het Flevoziekenhuis vindt de garantstelling van dertig miljoen die de minister heeft gedaan oneerlijk, omdat andere ziekenhuizen in Nederland de eigen broek op moeten houden.“Ik vind het niet chique van het Flevoziekenhuis om dit zo te stellen”, aldus Van Gerven. “Het was absoluut noodzakelijk dat de IJsselmeerziekenhuizen op deze manier worden geholpen. Het is ook niet zo dat zij dat geld krijgen, de overheid staat er alleen garant voor.” Het SP-Kamerlid heeft daarom aan de minister vragen over de bewuste brief gesteld.

Samenwerking in plaats van marktwerking

Van Gerven vindt dat het ziekenhuis gelijk zou hebben als het zich zou uitspreken tegen de ontwikkelingen in de zorg in het algemeen. “Er wordt ontzettend bezuinigd in de zorg. Klink zet namelijk in op marktwerking in de zorg en laat dit nu net ook het probleem bij de IJsselmeerziekenhuizen zijn geweest. Doordat de omliggende ziekenhuizen, waaronder die in Almere, patiënten wegtrokken ging het daar niet goed. Er zou juist meer samenwerking moeten ontstaan. Ik zou het dan ook gewaardeerd hebben wanneer het ziekenhuis samen met andere ziekenhuizen een vuist maken voor de verbetering van de gezondheidzorg.”

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

6 januari 2009

stop met marktwerking in de zorg, het is de doodsteek, in ieder geval een ramp, voor de gezondheidszorg, alles laat zien dat de cliënt / patiënt er alleen maar op achter uit gaat, laten we onze energie in de gezondheidszorg inzetten waar voor we zijn, goede kwalitatieve en verantwoorde zorg, vooral ook in de care! Hoe zo samenwerking, ook dat hebben we kapot gemaakt, keten zorg is niet meer mogelijk, dank zij de NMa en de zogenaamde marktwerking!Ik citeer in dit verband graag de koningin:

Ouderdom wordt vaak alleen als probleem gezien. Daarbij denkt men aan gebreken en hulpbehoevendheid, oplopende kosten en hoge eisen aan de gezondheidszorg. Maar de maatschappij kan zich niet veroorloven ouderen af te schrijven, vergrijzing heeft ook een verrijkende kant!

Top