ACTUEEL

Orthodontist mag prijzen verhogen van rechter

De tariefsverhoging voor beugels en behandelingen bij de orthodontist met 13 procent is voorlopig geoorloofd. Dit heeft de rechter in Den Haag donderdag bepaald.

Verhoging onacceptabel

De Consumentenbond en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) waren naar de rechter gestapt, omdat ze fel gekant zijn tegen de tariefsverhoging die de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) per 1 juli had doorgevoerd. De Consumentenbond en de ZN vinden de verhoging onacceptabel en eisten intrekking van het NZa-besluit. Dat verzoek is voorlopig afgewezen, zo oordeelde de rechtbank donderdag.

ZN start bodemprocedure

De Consumentenbond en de ZN zijn teleurgesteld en hebben laten weten een bodemprocedure te starten. “We vinden het een opmerkelijk vonnis”, aldus een woordvoerder van de Consumentenbond. “De nieuwe tarieven raken de consument direct in zijn portemonnee en bijverzekeren is dit verzekeringsjaar niet meer mogelijk.”

Klacht bij NMa

Daarnaast vermoedt de Consumentenbond dat orthodontisten zich schuldig maken aan prijsafspraken. De Bond heeft daarom een klacht ingediend bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

17 juli 2009

Te gek voor woorden dat de rechter dit heeft goed gekeurd. Overal moet worden bezuinigd, denk bijvoorbeeld aan de invoering van de zorgzwaartepakketten, waardoor instellingen drastisch moeten bezuinigen wat ten koste gaat van bewoners en personeel.

En nu mag de orthodontist , die m.i. al een zeer goed salaris heeft, zijn tarieven verhogen.

Een paar jaren geleden zijn toch juist de tarieven bij de orthodontisten verlaagd omdat bleek dat zij gezien hun prestaties veel te hoge tarieven hanteerden..

Wie het begrijpen kan in deze bezuinigingstijden, begrijpe het, maar ik begrijp het niet!!

Top