ACTUEEL

Opzij: Edith Schippers machtigste vrouw 2013

Opzij: Edith Schippers machtigste vrouw 2013

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is volgens maandblad Opzij de machtigste vrouw van Nederland op dit moment. De jury koos de VVD-politica (49) uit een lijst van 100 invloedrijke vrouwen. "Er ligt veel op haar schouders, nu en de komende tijd, maar Schippers weet de lasten slim te dragen."

De presentatie van de jaarlijkse Opzij Top-100 was maandagavond in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Juryvoorzitter Margriet van der Linden maakte de machtigste vrouw van 2013 bekend. Zorg is volgens de jury hét maatschappelijke thema van dit moment en tegelijkertijd ook de grootste kostenpost van het kabinet. "Het is aan Edith Schippers om te voorkomen dat deze kosten niet verder groeien. Zij is de eerste die er in jaren in is geslaagd te zorgen dat de overheid minder aan zorg uitgeeft dan begroot. Met het zorgakkoord dat ze in juli sloot, heeft Schippers miljoenen weten te besparen."

Vereerd

Schippers laat in een reactie weten dat ze vereerd is met de titel, "omdat het niet om mij maar om de zorg gaat. Het laat zien hoe belangrijk - maatschappelijk en economisch - de zorgsector is."

PGGM

De Opzij Top-100 van machtige vrouwen is voor de vijfde keer samengesteld aan de hand van tien categorieën, uiteenlopend van sport en cultuur tot politiek en bedrijfsleven. Op de lijst staan namen als de voorzitter van de raad van bestuur van PGGM, Else Bos (nummer 1 bedrijfsleven), lid raad van bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep, Shula Rijxman (nummer 1 media) en toptennisser Esther Vergeer (nummer 1 sport).

Vorig jaar werd Renée Jones-Bos, secretaris-generaal bij Buitenlandse Zaken, uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouw van het jaar. (ANP)

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

15 oktober 2013

Opzij heeft zeker even de affaire Slotervaart vergeten voor de uitverkiezing 'machtigste vrouw van Nederland'?
Gisteravond bij P&W even wat aan image buiding gedaan na haar uitglijder over het donorspotje.
Deze VVD smiley heeft al enkele miljoenen bespaard volgens Opzij. Wat Opzij, de gefrustreerde dames club van dames voorbij de menopauze, niet vermeld is dat de zorg bijna 100 miljard kost. Een miljoen is daarvan een tiende promille!

Machtsgeile dames, alsof het daar om draait in onze tijden. Als het aan Opzij ligt zijn ze een eervolle vermelding waard. Dieper kan de medische wereld niet zakken dunkt me. Zeker niet na de zoveelste suicide van een uitstekende arts door mede het ontbreken van beleid van deze minister. Maar goed, ze heeft zo een leuk VVD koppie. Wie verwacht daar nou rottigheid van?

Anoniem

15 oktober 2013

Volgens mij is er iets mis gegaan bij Opzij. Als de laatste jaren juist iets is gebleken dan is het wel dat de minister geen enkele macht heeft over wat zich binnen de muren van gezondheidszorgorganisaties afspeelt. Maakt niet uit of het over het salaris van de bestuurders gaat, de wijze waarop gezondheidszorginstellingen worden aangestuurd of wat er op de operatiekamer gebeurt. Het enige wat zij aanstuurt is de miljarden. Natuurlijk kun je met geld sturen maar de praktijk heeft de laatste jaren uitgewezen dat zorgverzekeraars daarbij meer macht hebben dan de minister. Van politieke macht is al helemaal geen sprake. Dat is de laatste weken wel gebleken. Zolang nog steun van politieke splinters als de SGP nodig is om de begroting door de beide kamers heen te krijgen kun je toch maar moeilijk over macht spreken. Het moet erg vervelend zijn voor een onmachtige minister om tot machtigste vrouw van Nederland te worden uitgeroepen. Nog vervelender voor haar opvolgster die mogelijk wel macht heeft maar niet meer serieus genomen wordt door dit soort beslissingen. Misschien lost dit probleem zichzelf op als Opzij door bezuinigingen bij haar uitgever wordt wegbezuinigd.

van oijen

15 oktober 2013

volgens mij heb ik met geschiedenis al geleerd "macht corrumpeert en absolute macht corrumpeert absoluut"

Anoniem

16 oktober 2013

Wat is opzij? Een stel frusties met het klassiek penisnijd syndroom. Een totaal onmachtige club die verkizeingen organiseert over de machtigste vrouw? je zou haast denken dat ze gevoel voor humor hebben onze oude besjes met ingevallen bekjes en een rollator.
Nou succes Schippers, het is fijn dat je nog enige bewonderaars hebt als is het dan het clubje verzuurde pruimen van Dresselhuisje

Top