ACTUEEL

Donorlong langer dan ooit goed gehouden

Het Universitair Ziekenhuis Leuven is erin geslaagd om donorlongen langer dan ooit buiten het lichaam te bewaren: meer dan 11 uur. Dat is volgens het Belgische ziekenhuis een wereldprimeur, liet het dinsdag weten.

De donorlongen werden bewaard in een speciale machine die zorgde voor constante bevloeiing en beademing. Met de normale methode, op ijs bewaren, is een donorlong maximaal 10 uur houdbaar buiten het lichaam.

Leveroperatie

De langere bewaartijd was in dit geval nodig, omdat de patiënt voor wie de donorlong bestemd was, eerst een leveroperatie moest ondergaan en direct daarna de longtransplantatie. Een longtransplantatie heeft alleen kans van slagen als de lever goed werkt. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

15 oktober 2013

ja minister Schippers dat is andere koek als uw opmerking dat u er niet bent om ziekenhuizen te redden.

Hier wordt gewoon gewerkt zonder alle bezuinigingen en zonder inmenging van managers en de politiek aan de genezing van een patiënt. En zonder winstoogmerk dan de winst van de gezondheid alleen. Kan uw VVD nog wat van opsteken! Dat het niet nodig is de bestaande ziekenhuizen failliet te laten gaan om uw hobby, afbreken van de verzorgingsstaat die wij allemaal samen hebben opgebouwd, nog langer te financieren.

Top