ACTUEEL

MC Haaglanden in de slag tegen schurft

MC Haaglanden heeft de afgelopen weken 170 medewerkers van de locatie Westeinde preventief behandeld tegen schurft, nadat bij een patiënt de besmettelijke huidziekte schurft werd geconstateerd. Dat meldt Omroep West.

De man is in een geïsoleerde ruimte behandeld met antibiotica, zo laat het ziekenhuis op de eigen website weten. Volgens het ziekenhuis is de kans klein dat andere patiënten en medewerkers besmet zijn. Toch kreeg conform het protocol van het Landelijk Centrum Infectieziekten een grote groep van specialisten, verpleegkundigen, coassistenten, laboranten, schoonmakers en cateraars uit voorzorg medicatie. "Dit was nodig omdat de besmette patiënt al lange tijd in ons ziekenhuis ligt", aldus een woordvoerder tegenover Omroep West. Ook de vier kamergenoten van de patiënt hebben een preventieve behandeling gekregen.

Lastig

Schurft is een besmettelijke huidaandoening die wordt veroorzaakt door de schurftmijt. De ziekte is lastig, maar niet gevaarlijk. Vorige week bleek de ziekte ook onder Groningse studenten te zijn uitgebroken. De GGD kreeg zeven meldingen binnen van schurft. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top