ACTUEEL

Hillen lobbyt opnieuw voor Gooise zorg

Oud-minister Hans Hillen is opnieuw benoemd als voorzitter van iZovator. Het bestuur en de participantenraad van het regionale kennis- en innovatieplatform voor de zorgeconomie in de regio Gooi en Vechtstreek zijn verheugd dat Hillen het voorzitterschap continueert.

Het doel van iZovator is het bevorderen van innovatie in de zorgeconomie, zodat de zorg goed aansluit bij de behoefte van de burger. Daarnaast wil het platform de economische bedrijvigheid in de regio bevorderen. iZovator organiseert netwerk- en kennisbijeenkomsten zoals Cross Care Cafés en sector ondersteunende projecten. Het platform werd in 2008 opgericht.

Hillen was vanaf 1990 Tweede Kamerlid voor het CDA. Daarna was hij vier jaar voorzitter van het College voor zorgverzekeringen (CVZ) en vervolgens lid van de Eerste Kamer. Vanaf 2008 trad hij ook op als voorzitter van iZovator. Na zijn benoeming tot minister van Defensie in het eerste kabinet Rutte van nam Patriek Kerkhoff (toenmalig manager Krediet- en Risicomanagement bij Rabobank Noord-Gooiland) het voorzitterschap van iZovator van 2010 tot 2012 op zich. Nu is Hillen opnieuw boegbeeld van de belangenvereniging.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top