ACTUEEL

Rechter bestraft swaffelende therapeut

De rechtbank Rotterdam heeft op 17 oktober fysiotherapeut Jasper de M. veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden wegens aanranding.

De fysiotherapeut heeft een patiënte aangerand door haar tijdens zijn werk stiekem en onverwachts met zijn penis aan te raken, een handeling die in de volksmond ook wel wordt aangeduid als ‘swaffelen’. Dit deed hij terwijl zij op de behandeltafel lag en hij achter haar stond. 

De Telegraaf meldt dat De M. heeft tijdens de zitting toegaf dat hij tijdens de sessie geen onderbroek onder zijn trainingsbroek droeg. Om het bungelen van zijn lid te voorkomen, beweerde hij het met een touwtje te hebben vastgebonden tussen zijn broeksband en buik. Deze verklaring was voor het Albert Schweitzer ziekenhuis aanleiding om de arbeidsovereenkomst met De M. direct te beëindigen. Na de zitting hebben zich bij het Dordtse ziekenhuis meerdere medewerksters en patiënten gemeld die zeggen ook slachtoffer van De M. te zijn, zo meldt De Telegraaf.

Vertrouwen

De officier van justitie had tegen de man alleen een werkstraf van tachtig uren geëist. De rechtbank rekent het de fysiotherapeut zwaar aan dat hij zijn positie heeft misbruikt. Het vertrouwen dat een patiënt in de behandelaar heeft, heeft de fysiotherapeut beschaamd. Ook heeft hij de lichamelijke integriteit van de patiënte geschonden.

De officier van justitie had enkel een taakstraf geëist. Dat vindt de rechtbank niet genoeg. Daarom heeft zij ook nog een voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd. Hiermee wil de rechtbank ook bereiken dat de fysiotherapeut in de toekomst geen strafbare feiten meer pleegt. De M. zegt onschuldig te zijn en kondigde tijdens de zitting aan in hoger beroep te zullen gaan.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top