ACTUEEL

Roessingh ontwikkelt simulatietraining scootmobiel

Roessingh Centrum voor Revalidatie heeft de eerste, in eigen huis ontwikkelde, scootmobielsimulator in gebruik genomen. Het apparaat luistert naar de naam Scomosi.

Het gebruik van scootmobielen zal in de periode tot 2030 verdubbelen, denkt de instelling voor revalidatie. Nu al belangen jaarlijks belangen ongeveer twaalfhonderd mensen in het ziekenhuis na een ongeluk met de scootmobiel. Hoewel het gebruik van scootmobielen stijgt, daalt het aantal therapeuten dat nieuwe bestuurders kan trainen. Roessingh speelt met de simulator op die ontwikkeling in.De verwachting is dat revalidanten na het volgen van het SCOMOSI programma zelfverzekerder aan het verkeer zullen deelnemen, wat zich uit in een beter gebruik van de scootmobiel en dus een betere kwaliteit van leven, meldt Roessingh.

Marktpotentie

Roessingh wil de simulator doorontwikkelen tot een volwaardig product dat op de markt kan worden gebracht. Hiermee kunnen in de toekomst scootmobielgebruikers binnen zowel de gemeentelijke als de meer specialistische revalidatiesector worden getraind. De training is gericht op de technische vaardigheden en op verschillende verkeerssituaties. Het  trainingsprogramma is flexibel en kan worden aangepast aan de specifieke situatie en aandoening van de individuele gebruiker.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Brouwer

22 oktober 2013

Prima idee.
Een organisatie die vanuit zorg meedenkt aan het voorkomen van ongelukken en tegelijkertijd zorgt voor meer plezier bij de rijders van een scootmobiel.
Dat is ook goed ondernemen en kansen pakken.
Succes.

Top