ACTUEEL

Honderden demonstranten bij hoofdkantoor Sensire

Naar schatting enkele honderden thuiszorgmedewerkers zijn voor het hoofdkantoor van de Achterhoekse thuiszorgorganisatie Sensire in Varsseveld samengekomen voor een demonstratie. De manifestatie is volgens woordvoerder Lilian Marijnissen van Abvakabo opgezet om extra druk uit te oefenen voor een goede oplossing voor 1100 thuiswerkers.

De medewerkers maken zich grote zorgen over hun toekomst omdat Sensire de 800 vaste medewerkers en 300 tijdelijke thuishulpen wil ontslaan. Abvakabo FNV beschuldigt de organisatie ervan met betrokken gemeenten afspraken te hebben gemaakt om het personeel daarna in een goedkopere constructie te laten terugkeren als alfahulp en via het eigen bureau Alfasens.

Snelle oplossing

Abvakabo FNV dringt aan op een snelle oplossing. "Die kán er ook snel komen, want het geld en werk blijft in 2014", aldus de bond. "De thuiszorgmedewerkers van Sensire moeten met behoud van rechten overgenomen worden door een nieuwe zorgaanbieder. Ze zitten al veel te lang in onzekerheid: per 1 januari hebben ze geen baan meer, omdat Sensire al haar 1100 thuiszorgmedewerkers op straat zet."

De actiebijeenkomst is volgens Marijnissen een steuntje in de rug van de waarnemer die door minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) wordt benoemd, om voor een goede oplossing voor de ontslagen medewerkers te zorgen.

Sprekers

De top van de FNV zet zich nadrukkelijk in voor de thuiszorgmedewerkers, zo stelde FNV-voorzitter Ton Heerts op de manifestatie. ,,Als ze er hier wegkomen met het op deze manier sollen met de belangen van de medewerksters dan is dat een voorbeeld voor gemeenten in de rest van het land. Dat moeten we voorkomen'', zei Heerts. Hij noemde het plan om thuishulpen met een alfaconstructie hetzelfde werk te laten voor minder geld en slechtere arbeidsvoorwaarden een ,,smerig spel'' van een deel van de Achterhoekse gemeenten en Sensire.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Olyslager

20 oktober 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.


Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 20-10-2013 22:52.

Anoniem

21 oktober 2013

Gooi die boel toch plat vakbonden. De hoge heren willen niet luisteren en zijn de een voor de ander uit op erebaantjes bij de EU of het voorzitterschap van de Orde.

De beuk erin, onderhandelen is passe. Laat de bestuurders onze kracht zien , net zo meedogenloos als die van henzelf.

De macht aan de werkvloer en schop de bestuurders eruit die elkaar de leuke baantjes toespelen op het golfveld. Pik het niet langer loonslaaf te zijn. Het marxisme moet terug in volle elan. Leve de arbeidersklasse. Dood aan het kapitaal. En de banken helpen ons een handje ha ha! Bedankt Wouter Bos, jij hebt het begrepen.

Leve de PvdA! Zet 'm op links Nederland. De overwinning is aan het proletariaat. Leve Marx! Leve Rusland. Leve China. Leve Obama en Putin. De wereld is beter zonder graaiend Nederland met de bestuurders met de meeste invloed. Nog even en ook zij liggen onder de grond.

Top