ACTUEEL

Osterhaus: supervaccin griep duurt nog jaren

Claimen dat je mogelijk een universeel griepvaccin hebt ontdekt is "nogal wat" en viroloog Ab Osterhaus denkt dat het "wat voorbarig" is dat Britse onderzoekers dat zo stellen. "Theoretisch is het mogelijk, maar het duurt waarschijnlijk nog 10 tot 20 jaar", reageerde Osterhaus zondag op het bericht dat er een supervaccin zou zijn ontdekt.

Volgens onderzoeksleider John Oxford is er mogelijk een vaccin ontdekt dat levenslang beschermt tegen alle soorten griep, ook tegen nieuwe, gemuteerde variaties. Osterhaus werkt met het Erasmus Medisch Centrum eveneens aan de ontwikkeling van griepvaccins. "Wij hebben ook een aantal successen geboekt, maar ik ben altijd wat terughoudend", zegt de viroloog.

Osterhaus noemt de ontwikkeling wel een "interessante stap op weg naar een universeel vaccin". (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

20 oktober 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.


Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 20-10-2013 22:54.

Al Hoesseini

20 oktober 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd. Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog. Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg. Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.


Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 21-10-2013 07:28.

Top