ACTUEEL

Alpe d'Huzes haalt ruim 29 miljoen op

Het fietsspektakel Alpe d'Huzes heeft dit jaar ruim 29 miljoen euro opgebracht. Dat is zondagmiddag bekendgemaakt tijdens een slotbijeenkomst in Amsterdam. Het geld is bestemd voor onderzoek naar kanker.

De bijna 8000 deelnemers, die geld bij elkaar halen via sponsoring, beklommen op twee dagen in juni de Alpe d'Huez in de Franse Alpen maximaal zes keer. De opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding. Het was de achtste editie van de Alpe d'Huzes.

Ophef

In augustus onstond ophef over declaraties van Alpe d'HuZes-oprichter Coen van Veenendaal bij zijn stichting Inspire2Live. Alpe d'Huzes profileerde zich de afgelopen jaren nadrukkelijk met een strikt 'antistrijkstokbeleid': iedere gedoneerde euro zou naar KWF Kankerbestrijding gaan. Voorzitter Johan van der Waal zei hierover: "Met alle deelnemers willen we weer in alle zuiverheid, zonder belangenverstrengelingen en volledig antistrijkstok zorgen dat er in de toekomst niemand meer dood gaat aan kanker en dat mensen met kanker een goed, gelukkig en gezond leven hebben".

Vorig jaar werd ruim 32 miljoen euro opgehaald. )ANP'

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top