ACTUEEL

Van Meeteren wordt hoogleraar aan Maastricht UMC+

Nico van Meeteren zal per 1 november 2013 de leerstoel “Physiotherapy, Physical Functioning in Chronic Diseases” bekleden. De leerstoel wordt ondergebracht bij het onderzoeksinstituut CAPHRI, onderdeel van het Maastricht UMC+.

Van Meeteren is fysiotherapeut en neurowetenschapper. Hij is in 1994 gepromoveerd op fundamenteel onderzoek naar schade en herstel van het bewegingsapparaat en sinds 2011 directeur bij TNO van het innovatiegebied 'Levenslang Gezond'.

Innovatie

Het doel van de nieuwe leerstoel is om innovatie, onderzoek en onderwijs te bevorderen op het gebied van fysiotherapie. Het onderzoek is gericht op het behoud en de bevordering van het lichamelijk functioneren van mensen met chronische aandoeningen. Innovatieve zorgtechnologie speelt hierbij een belangrijke rol.

De onderzoekers zullen samenwerken met regionale, nationale en internationale onderzoeksinstituten en diverse zorgpartners.

Samenwerking

Van Meeteren is een voorstander van samenwerking om innovatie te bevorderen. In een interview met Skipr van Maart 2012 stelde hij daarover: “Het is net als vroeger op school, niemand mocht bij je afkijken. Maar eigenlijk is het het mooiste als iedereen bij jou gaat spieken. We moeten bij innovatie veel meer wisselende contacten hebben. Beleid, onderzoek, ondernemers en praktijk moeten samen doorwerken aan het succes dat we nu al hebben. Gun elkaar de innovatiekracht en gun dat ook aan de samenleving en uiteindelijk aan de patiënt.”

Bekijk hier het interview van Skipr met Nico van Meeteren:

1 Reacties

om een reactie achter te laten

van der Velden

25 oktober 2013

Dhr. van Meeteren heeft in mijn ogen veel nuttigs te zeggen.
Goed voor 'het land' dat er nog innovators zijn; zij zijn ' de redders' ........

Top