ACTUEEL

Omstreden hoogleraar laat oratie lopen

De Groningse hoogleraar tandheelkunde Edwin Winkel ziet af van zijn oratie op 29 oktober. Dit meldt NRC Handelsblad.

Aanleiding is het onderzoek van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) naar mogelijke schending van de wetenschappelijke integriteit door Winkel en zijn collega-hoogleraar Arie Jan van Winkelhoff. De zaak werd begin oktober aan het rollen gebracht door het NRC. De twee tandheelkundigen gelden specialisten op het gebied van slechte adem. In een recente wetenschappelijke publicatie vergelijken ze twee mondspoelmiddelen met elkaar zonder in het bijschrift te vermelden zakelijke belangen te hebben in het bedrijf dat een van de middelen produceert.

Winkel werd eind vorig jaar benoemd tot hoogleraar in Groningen. Het UMCG verwacht in december met een advies te komen naar aanleiding van het onderzoek. Het UMCG liet twee weken geleden weten geen reden te zien de twee hoogleraren op non-actief te stellen.

 

 

5 Reacties

om een reactie achter te laten

Drs. de Jong

22 oktober 2013

Het is schering en inslag de laatste tijd. Diederik Stapel, in Rotterdam een hoogleraar en aan de VU en nou dit weer.
Men denkt zeker dat de massa gek is en niet in de media verneemt dat er tegenwoordig notoir leugenaars in de gezondheidszorg hoogleraar kunnen worden.
Maar ja, er is niets aan de hand zolang de heren /dames doktoren hun inkomen niet aangepakt wordt.
Maar wij managers gaan dat keihard aanpakken en er zijn voorstellen om dit soort ongewenst gedrag met ontslag op staande voet te honoreren.
En wat mij betreft maar zo een hoogleraar ook een boete betalen van tegen de miljoen euro en een vermelding in alle wetenschappelijke tijdschriften , ook internationaal. het moet maar eens afgelopen met oplichterij en daar tonnen aan te denken te verdienen.
Zeer streng straffen, de medische wereld kan de weelde op eigen bene staan nog lang niet aan!
Wij zullen het old boys network slechten men is gewaarschuwd!

Hoek

22 oktober 2013

Beste Drs. de Jong,
Bij mijn weten worden "de managers" nog steeds betaald door de Good Old Boys. (Geen artsen, geen geneeskunde, geen inkomsten, geen managers)
Keep dreaming!
Misschien had U beter rechter kunnen worden...

L.Peeters

22 oktober 2013

@ Hoek ja en daarom gaan alle artsen in loondienst. Terecht. Het vrije ondernemerschap is voor deze groep niet langer acceptabel.
Het wordt hier op termijn net als in Israel. Daar hebben artsen helemaal niet de status die ze hier hebben maar is het gewoon een ambacht. Die kant moet het op want joden zijn het intelligentste volk op aarde.
Gelukkig zitten ze overal op de sleutelposities ook in de EU. 1pennestreek als jullie moeilijk doen en je kan opstappen. Zo werkt dat. Er zijn genoeg artsen in de EU die voor veel minder aan de slag willen in Nederland.

Hoek

22 oktober 2013

Ja L. Peeters, laten we het net zo doen al in Israel! Jammer dat zo'n intelligent volk de kennis niet benut om een eind te maken aan alle ellende daar. Misschien zijn er nog wat levensmoeie artsen die namens AZG zich daar in de strijd willen werpen. Ben wel benieuwd welk ambacht U voor weinig uit voert? Ook daarvoor zijn er waarschijnlijk voldoende Polen, Bulgaren etc die voor minder uw werk willen overnemen...
En hoe komt U aan die wijsheid dat alle artsen in loondienst gaan?

Anoniem

22 oktober 2013

wat toch weer een bedenkelijk niveau.

Top