ACTUEEL

EU-parlement wil veiligere borstimplantaten

Minderwaardige borstimplantaten en onbetrouwbare zwangerschapstests mogen in de Europese Unie niet meer op de markt komen. Het Europees Parlement in Straatsburg stemde dinsdag in met strengere regels voor medische hulpmiddelen.

Het parlement reageerde onder meer op het schandaal rond slechte siliconenborsten van de Franse producent PIP. D66-Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy is blij met de aanscherping van de wetgeving. “De problemen met lekkende borstimplantaten en gevaarlijke heupprotheses staan ons nog helder voor ogen. Strengere controles van medische hulpmiddelen zijn nodig om de veiligheid te verhogen en de consument beter te beschermen”, aldus Gerbrandy in een verklaring. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Bauer

22 oktober 2013

Gaat men nu ook eens kijken hoe al die operaties worden betaald? In Amsterdam zijn al talloze dames van lichte zeden geweest voor een voorgevel verbouwing. Iedereen in de branche weet dat dit bekostigd wordt met 'zwart' geld want denk maar niet dat de heren souteneurs op zwart zaad zitten. Toch is en blijft het diefstal en oplichting van de mensen die wel trouw hun belasting voldoen.
Asscher heeft dat terecht willen aanpakken maar zelfs hij slaagde er niet in. Ook hier moet de regelgeving kennlijk uit Brussel komen met zeer zware sancties bij overtreding.
Misschien wordt Nederland eindelijk weer eens mentaal gezond?

Top