ACTUEEL

'MCA moet afzien van nieuwbouw'

Het Medisch Centrum Alkmaar moet afzien van nieuwbouw in Heerhugowaard. Dat stelt gezondheidseconoom Guus Schrijvers.

Schrijvers wordt geciteerd in het Noord Hollands Dagblad. De gezondheidseconoom reageert in de krant op de BDO-benchmark naar de financiële positie van ziekenhuizen. Volgens Schrijvers stevent het MCA binnen enkele jaren op een faillissement af als drastische ingrepen uitblijven.

Nieuwbouw

Schrijvers in de krant: "Ze moeten in ieder geval een nieuwe meerjarenbegroting maken met als uitgangspunt dat de inkomsten gelijk blijven of misschien zelfs wel dalen. Dit door de afname van het aantal behandelingen. Bij het maken van die begroting moeten ze toch kijken of de bouw van een nieuw ziekenhuis daar nog in past."

3 Reacties

om een reactie achter te laten

sloot

23 oktober 2013

Beste Guus,

Huisvesting in Den Helder en Alkmaarderhout is zwaar verouderd/gedateerd.

Ik zou zeggen: zuinig, zinnig en ondernemend nieuwbouw plegen.
Deel met je dat de productie af zal nemen, mede door selectieve contractering en verminderende patientenstromen en concurrentie (oprukkende ketens, ziekenhuizen Amsterdam (bijv nieuw SLAZ/OLVG) vwbt complexe zorg):

ergo:
Nieuw klein dagziekenhuis in Den Helder, Complexe zorg in Heerhugowaard en planmatig, electief in het nieuwe te (her) ontwikkelen Alkmaarderhout.


Anoniem

25 oktober 2013

Beste Guus,

Je slaat de spijker op z'n kop. Wat je ziet is dat bestuurders zich een doel hebben gesteld en koste wat kost dit doel willen behalen. Heeft dit te maken met de relatieve korte cyclus van deze baan? Wie zal het zeggen.
Iedereen met gezond boerenverstand zou het met jou eens moeten zijn. Kijk naar de andere opties.Ga het gesprek aan met de gemeente en zorg dat je de financieele risico's vermindert door bijv op de huidige locatie gefaseerd te ver/nieuw bouwen. Op deze manier kun je veel beter inspelen op de veranderingen in de zorgmarkt.
Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald..
En daar is bestuurlijke moed voor nodig

de Jager

25 oktober 2013

Den Helder een klein dagziekenhuis?
Dat zal de politiek en de locale gemeenschap niet over haar kant laten gaan.
Zolang verloskunde wordt aangeboden zal daar een compleet(=duur) ziekenhuis blijven bestaan.

Top