Tech

Philips introduceert LED-plafond voor IC

Elektronicagigant Philips introduceert vandaag een nieuw soort plafond voor de IC. Het gaat om een interactief en lichtgevend plafond, dat met behulp van LED-techniek onder andere daglicht kan nabootsen.

Dat meldt Philips in een persbericht. Naast daglicht kan het systeem ook meer rustgevende content afspelen. Bovendien is het een interactief systeem, dat aan te passen is op de gezondheidstoestand van de patiënt. Het nieuwe plafond van Philips is toegepast in twee IC-kamer van de Charité Campus Virchow Kliniek in Berlijn.

Minder stress

Het lichtgevende plafond past in het concept van Parametric Spatial Design. Daarbij wordt ernaar gestreefd dat de omgeving positief bijdraagt aan het herstel van de patiënt. Om dat te bereiken wordt geprobeerd de stress bij patiënten zoveel mogelijk te verminderen. Daartoe houden ontwerpers rekening met geluiden, verlichting, temperatuur en de plaatsing van onder andere medische apparatuur.

Weer

Om de verlichting van het nieuwe plafond aan te passen op de gezondheidstoestand van de patiënt, combineert het systeem verschillende parameters. In de eerste plaats gaat het om enkele gezondheidsgegevens zoals ademhaling en pijnniveau. Daarnaast gebruikt het systeem ook realtime de gegevens van het lokale weerinstituut.

Betere kwaliteit

Volgens Philips kan verlichting bijdragen aan het herstel van patiënten. Dit onder meer door het dag-en-nachtritme te ondersteunen. Het Eindhovense bedrijf ontwikkelde eerder het HealWell-system dat daglicht simuleert. Uit een pilotonderzoek met het Maastricht UMC+ bleek dat de kwaliteit van slapen bij patienten daardoor verbeterde. Ook verbeterde het humeur en het gevoel van tevredenheid onder patiënten en personeel.

philips

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Grozon

24 oktober 2013

Naat de heer Timmer Philips door de moeilijke periode heeft geloodst heeft er philips geen ondernemer meer aan het roer gestaan, maar alleen managers. Zoals we allemaal weten hebben managers een heel andere mentaliteit.

Gelukkig heeft Philips met het LED-plafond voor IC eindelijk weer een prachtige product in de lampenivisie ontwikkeld. Nu nog ondernemers in de directie, dan kan Philips zich concentreren in ondernemen.

Top