ACTUEEL

'Jansen Steur voelt zich moreel schuldig'

De omstreden oud-neuroloog Ernst Jansen Steur voelt zich "moreel schuldig aan het aanwezige leed" van veel ex-patiënten. Dat schrijft Jansen Steurs advocaat namens hem in een brief die half oktober naar de slachtoffers is gestuurd.

Advocaat Frank van Gaal schrijft tevens dat de ex-neuroloog nog altijd zeer begaan is met het welzijn van zijn voormalige patiënten en dat hij openstaat voor een persoonlijk onderhoud. Overigens wil de raadsman benadrukken dat Jansen Steur niet de "zaken goed wil praten" of sympathie wil wekken bij de rechtbank.

Afgeslagen

Oud-patiënten hebben het aanbod afgeslagen, meldt RTL Nieuws donderdag. Zij zijn benaderd zonder dat het Openbaar Ministerie en de rechtbank hiervan op de hoogte waren. De brief is opmerkelijk, omdat de slachtoffers nog voor de start van de inhoudelijke behandeling van het strafproces zijn benaderd.

De strafzaak tegen Jansen Steur begint maandag 4 november. Hij wordt verdacht van onder meer het stellen van verkeerde diagnoses, met verstrekkende gevolgen voor zijn patiënten. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top