ACTUEEL

Patiënten willen niet praten met Jansen Steur

De vroegere patiënten van de omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur willen niet met hem praten. Ze voelen zich emotioneel niet in staat tot een gesprek. Ook vinden ze het geen goed idee om vlak voor de eerste zittingen tegen Jansen Steur met hem te spreken. Dat heeft letselschadespecialist Yme Drost, die 220 gedupeerden bijstaat, vrijdag laten weten.

De advocaat van Jansen Steur schreef half oktober namens de oud-neuroloog een brief aan de ex-patiënten. Daarin staat dat Jansen Steur zich "moreel schuldig" voelt aan het leed van veel mensen die hij heeft behandeld. Hij staat ook open voor een persoonlijk onderhoud.

Tuchtzaak

Over ongeveer een week begint zowel de medische tuchtzaak als de strafzaak tegen Jansen Steur. Hij wordt verdacht van onder meer het stellen van verkeerde diagnoses, met verstrekkende gevolgen voor zijn patiënten.

Volgens Drost zijn 85 schadeclaims inmiddels afgewikkeld. De vergoedingen lopen uiteen van enkele honderden euro's tot ruim een kwart miljoen. Het hoogste bedrag is voor een man die van Jansen Steur te horen kreeg dat hij multiple sclerose had, terwijl hij in werkelijkheid last bleek te hebben van een gedeeltelijke dwarslaesie. (ANP)

1 Reacties

Anoniem

28 oktober 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 28-10-2013 22:21.

Top