ACTUEEL

Skipr zendt Google Glass operatie AMC live uit

Skipr zendt Google Glass operatie AMC live uit

Skipr zendt de operatie die maandag 28 oktober 2013 met behulp van Google Glass wordt uitgevoerd, live uit. In de livestream van het Games for Health congres zal te zien en te horen zijn hoe chirurg Marlies Schijven via de Google Glass live vanuit de operatiekamer in het AMC in verbinding staat met de Amerikaanse traumachirurg Rafael Grossmann op het congres.

Het is de eerste keer in Nederland dat een operatie, waarbij de Google Glass wordt gebruikt, voor iedereen live is te volgen.

Stream

De AMC-chirurg behandelt tijdens de kijkoperatie een man met refluxklachten. De beelden gaan naar het congres waar de Amerikaanse traumachirurg Rafael Grossmann, die ook een Google Glass gebruikt, kan meekijken met de operatie. De beelden worden op een scherm geprojecteerd. Grossman zal de beelden becommentariëren en ingaan op het belang van uitvindingen zoals GoogleGlass voor de kwaliteit van operaties, voor de begeleiding van chirurgen en voor de versterking van het medisch onderwijs.

De livestream van het congres is te volgen via Skipr. Hou de website van Skipr in de gaten voor updates over de livestream.

Livestream

---

Skipr is mediapartner van Games for Health Europa op 28 en 29 oktober 2013 in het KMPG gebouw in Amstelveen. De conferentie is uitverkocht.

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Gwendolyne van Zuylen-Richtering tot Endeal

25 oktober 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd. Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog. Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg. Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 27-10-2013 10:58.

Lucien Engelen

27 oktober 2013

Mooi te zien dat AMC ook met Google Glass aan de slag gaat.
Jammer wel van de kopregel daar we in Het RadboudUMC dit al een paar maanden geleden gedaan hebben, inclusief het streamen. (http://www.skipr.nl/actueel/id15552-radboud-test-google-glass-in-operatiekamer.html)

Extra nu is dat het live gestreamed wordt naar een conferentie (Games for Health) , en dat is mooi want dat opent weer extra mogelijkheden.

Meer over onze lopende onderzoeken met de Glass : http://www.linkedin.com/today/post/article/20130815203138-19886490-google-glas-in-or?trk=mp-reader-card

Succes voor Marlies, Raffael en Games for Health, het is best spannend dit live te doen.

Anoniem

28 oktober 2013

Google Glasses is een fraaie nieuwe ontwikkeling! Operaties die live op een congres kunnen worden gevolgd werden begin jaren 90 al door de urologen van het Erasmus MC (toen nog AZR geheten) uitgevoerd!

Anoniem

28 oktober 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.


Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 28-10-2013 18:08.

Top