Finance

Bartiméus bouwt voor honderd miljoen euro

Bartiméus, een landelijke dienstverlener voor blinden en slechtzienden, heeft de financiering rond voor de nieuwbouw in Doorn en Zeist. ABN AMRO is akkoord. Met de nieuwbouw is een bedrag van ruim honderd miljoen euro gemoeid. Het Waarborgfonds voor de zorg (Wfz) waarborgt de volledige financiering.

Scherpe onderhandelingen

Bestuursvoorzitter Tobias Witteveen op de site van Bartiméus: "Dat het Wfz bereid was het beoogde financieringsarrangement vooraf te borgen, stelde ons in staat met de geïnteresseerde banken scherp te onderhandelen en een goed resultaat te bereiken. Dit was mogelijk, omdat zowel Wfz als banken zeer positief waren over het door Bartiméus opgestelde businessplan.”

Woondorp in Doorn

In Doorn start de nieuwbouw in september. De huidige hoogbouw waar zo’n driehonderd mensen met een meervoudige (complexe) handicap en een visuele beperking wonen verdwijnt. Hiervoor komt een woondorp in de plaats met 45 twee-onder-één-kap bungalows. Het dorp, genaamd ’t Sand, biedt ook een verbrede school met kinderopvang, een gezondheidscentrum, een grand café, een gebouw voor sport en beweging met een therapeutisch zwembad, een supermarkt, winkeltjes en een historische moestuin. De bedoeling is het dorp deel uit te laten maken van de lokale recreatie-infrastructuur door openbare wandel- en fietspaden aan te leggen.

Voorzieningen voor jongeren met visuele beperkingen

In november start de nieuwbouw in Zeist. Hier worden de woningen en de school van ongeveer honderd jonge kinderen en jongvolwassenen met visuele beperkingen en bij Bartiméus speciaal onderwijs volgen, vervangen.  Hier komt ook een multifunctioneel centrum voor onder meer onderzoek en behandeling en een gebouw voor sport, activiteiten en studie.

Bartiméus

Bartiméus is de grootste organisatie voor slechtziende en blinde mensen met meer dan zestien vestigingen in Nederland. De organisatie ondersteunt jaarlijks voor meer dan 12.000 cliënten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top