Tech

Branchevereniging zorg-IT vernieuwt top

De vereniging van Organisaties voor ICT in de Zorg (OIZ) heeft een nieuwe bestuursvoorzitter en een nieuwe directeur benoemd. Het gaat om respectievelijke McKesson Nederland-topman Marc Sterenberg en oud-IBM-bestuurder Kees Donker.

Sterenberg volgt bij de belangenvereniging van IT-leveranciers in de zorg Hans ter Brake als bestuursvoorzitter op. Sterenberg is commercieel en statutair directeur bij McKesson Nederland.

De functie van directeur is nieuw binnen de OIZ. Deze rol wordt ingevuld door Kees Donker (1952) de laatste zeventien jaar in uiteenlopende functies voor IBM heeft gewerkt. Donker ging eind 2012 met vervroegd pensioen. Met de nieuwe structuur wil de OIZ de belangen van de leden beter behartigen. Ook wil OIZ haar positie als spreekbuis van de zorg-ICT-industrie in Nederland versterken.

Bij OIZ zijn op dit moment bijna 80 organisaties aangesloten. Hiermee is het grootste deel van de branche vertegenwoordigd. Gezamenlijk vertegenwoordigen zij een omzet van meer dan 500 miljoen euro op de Nederlandse markt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top