Tech

Focus Cura en Medux schalen samen innovatie op

Focus Cura Zorginnovatie gaat intensief samenwerken met Medux, marktleider op het gebied van (uitleen) hulpmiddelen en eigenaar van 70 thuiszorgwinkels in Nederland. Als onderdeel van deze samenwerking neemt Medux een minderheidsbelang in Focus Cura.

Zorgfuturist Daan Dohmen, tevens directeur van Focus Cura is enthousiast over de samenwerking. “Ik heb Focus Cura na mijn studie opgericht om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk ouderen, chronisch zieken en mensen met een handicap zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven dankzij technologie en innovatie”, aldus Dohmen. “Om deze droom waar te maken, hebben we de afgelopen jaren in veel kleinschalige pilots gezien hoe onze innovaties ouderen meer zelfstandig houden en eigen regie geven. In mijn ogen staan wij nu voor het moment om samen met onze klanten tot opschaling te komen zodat onze innovaties voor grote groepen ouderen bereikbaar worden. Dankzij de samenwerking met Medux, krijgen wij de kennis, expertise en slagkracht om juist op dit gebied een versnelling te kunnen bereiken.

Aanvullend 

Medux, bekend van merken als Harting-Bank, Emcart, Vitalis en de meer dan 70 Medipoint thuiszorgwinkels ziet de samenwerking met Focus Cura als nieuwe innovatieve energie voor haar groep, zo stelt commercieel directeur René Martens. “Juist een innovatieve organisatie als Focus Cura maakt het mogelijk dat we nog beter in staat zijn samen met onze klanten en verwijzers in te spelen op de behoefte van onze doelgroep”, gelooft Martens. “Bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van totaalconcepten zodat hulpbehoevenden echt in staat worden gesteld zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. Iemand krijgt bijvoorbeeld Parkinson of komt na een ongeluk in een rolstoel. Naast hele goede thuiszorg en ondersteuning door onze hulpmiddelen heeft zo'n cliënt ook baat bij veel van de innovatieve diensten van Focus Cura, zoals Zorg op Afstand en eHealth. Hoe mooi is het als hij dat zelfs bij de Medipoint thuiszorgwinkel in de buurt of online via de virtuele hulpmiddelengids op de iPad kan regelen? De samenwerking tussen Focus Cura en Medux gaat dit in samenwerking met regionale zorgpartners mogelijk maken.”

Zelfredzaam 

Beide partijen gaan binnen de samenwerking als volledig zelfstandige organisaties zonder gedwongen winkelnering verder. Zo behoudt Focus Cura haar innovatieve kracht en wordt op juist inhoud gekeken waar samen optrekken kansrijk is. “Mijn droom dat zoveel mogelijk ouderen in ons land dankzij technologie en innovatie echt zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven met alle persoonlijke aandacht en zorg die nodig is, is hiermee weer een stapje dichterbij gekomen”, aldus Dohmen. “Naast ons huidige netwerk met zorgorganisaties waar ouderen terecht kunnen voor innovatieve zorgdiensten, is er straks ook een kanaal voor die mensen die mogelijk nog niet direct zorg nodig hebben, maar die zo wel samen met hun mantelzorgers gebruik kunnen maken van innovaties om zelfredzaam te blijven.”

3 Reacties

om een reactie achter te laten

r.c.van den eijnden

1 november 2013

Fantastisch om te horen dat 2 oonderneming en tot een zo aanvulende marktpositie zijn gekomen.

Lemmens

1 november 2013

Goed te zien dat er doorgepakt wordt in deze markt . Overheid langzaam gelukkig ondernemers zoals de heer Dohmen die wel laat zien dat het anders kan! Complimenten

Kroese

1 november 2013

Mooie complementaire samenwerking, gefeliciteerd. Dat belooft wat voor onze (toekomstige) ouderen.

Top