ACTUEEL

IGZ onderzoekt melding voormalig MC Biltstraat

De Inspectie voor de Gezondheidszorg is een onderzoek gestart naar een melding over de Stadskliniek Utrecht, het voormalige MC Biltstraat. Aanleiding is een anonieme brief.

Dat bevestigt een woordvoerder van de IGZ aan Skipr. Wat het onderzoek inhoudt, kan de woordvoerder niet zeggen. “Wij doen nooit uitspraken over een melding.”

Oud bekende

Het zbc is een oude bekende van de Inspectie. Vorig jaar moest de kliniek de deuren sluiten vanwege slechte hygiëne. Ook moesten driehonderd patiënten een hiv-onderzoek ondergaan. Geen van hen bleek overigens besmet. De Stadskliniek Utrecht biedt ruimte aan twee afzonderlijke zbc's, zo meldt de website. Het ene is een kliniek onder meer dermatologische zorg en een kliniek voor gynaecologische zorg. Die laatste biedt ook abortusbehandelingen aan.

Slechte hygiëne

De woordvoerder kan niet zeggen of de IGZ de kliniek sinds de heropening vorig jaar, nog eens extra bezocht heeft. “Behalve de brief zijn er op dit moment geen signalen dat de kliniek onverantwoorde zorg levert.” In de anonieme brief, die in het bezit is van Skipr, wordt echter opnieuw gerept over onhygiënische praktijken.

Reactie Stadskliniek

Op de eigen website ontkent de Stadskliniek Utrecht dat de IGZ een onderzoek is begonnen. Wel erkent de kliniek dat de IGZ een onderzoek is gestart naar de anonieme brief. “Logisch, want het is de opdracht van de IGZ om meldingen te onderzoeken,” zo valt te lezen. Van onhygiënische situaties is volgens de Stadskliniek geen sprake.

Concurrentie

Wie de brief heeft gestuurd is vooralsnog onduidelijk. Volgens de Stadskliniek Utrecht is sprake van 'een hetze'. In de verklaring houdt de Stadskliniek rekening met de mogelijkheid dat de anonieme brief is geschreven door een concurrerende instelling uit Houten. (Daan Marselis)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Harima

1 november 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd. Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog. Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg. Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 02-11-2013 23:06.

Top