ACTUEEL

Gemini: nieuwbouw niet van de baan

De plannen voor nieuwbouw van het Gemini ziekenhuis in Den Helder zijn geenszins van de baan. Dat stelt het ziekenhuis in een reactie op Dichtbij.

Het ziekenhuis neemt pas in december een beslissing over eventuele nieuwbouw. Tot die tijd worden de plannen nog bestudeerd. De instelling reageert daarmee op berichten van afgelopen woensdag. Toen meldde Noordhollands Dagblad dat de nieuwbouwplannen de koelkast in gingen. Het ziekenhuisbestuur zou dat gemeld hebben tijdens een bijeenkomst met artsen van het ziekenhuis.

Onvrede

De instelling heeft wel een idee waar de berichten over afstel vandaag komen. Een aantal medisch specialisten is het oneens met het beleid van de raad van bestuur. Zij zouden daarom het berichten hebben verspreid. Tegen Dichtbij zegt een woordvoerder: “De berichtgeving die zij daarover naar buiten brengen is gedeeltelijk op feiten gebaseerd, maar betreft vooral hun mening daarover.”

Financiële tegenvallers

De ziekenhuisformatie verwacht 2013 met een positief resultaat van 3 miljoen euro af te sluiten. Desondanks kampt het ziekenhuis kamt met financiële tegenvallers. Op de eigen website meldt de MCA Gemini Groep de komende tijd aanvullende financiële maatregelen te nemen. Er was al een ombuigingsprogramma ingevoerd, de Marsroute. Dat plan wordt nu versneld en geïntensiveerd uitgevoerd.

Beste ziekenhuis

Deze week kreeg de ziekenhuisgroep nog wel een opsteker. Het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) voert dit jaar de lijst van beste ziekenhuizen van weekblad Elsevier aan. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top