ACTUEEL

Schippers onderzoekt meerjarige zorgverzekering

Minister Edith Schippers van VWS onderzoekt of het mogelijk is meerjarige zorgverzekeringen toe te staan.

Dat meldt ZorgVisie. Schippers denkt dat het voor zorgverzekeraars aantrekkelijker is om te investeren in preventie, als klanten zich langer aan de verzekeraar binden. “Je zou kunnen zeggen dat je aan rechten van verzekerden gaat zitten, maar aan de andere kant krijgt die daar een premieverlaging voor terug,” stelde Schippers in antwoord op vragen van de VVD-Kamerfractie.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

3 november 2013

Bizar.....al jaren doe ik niet mee met de hysterische hype om jaarlijks van telefonie-en internetaanbieders, verzekeringenaanbieders, nutsbedrijven en al dies meer zij over te "hoppen".....die paar tientjes die het scheelt ben ik kwijt aan uren vergelijken, overstappen regelen en de ladingen post die je daarna krijgt. met alle risico van zaken die daarna fout gaan lopen. en dan vinden we het verbazingwekkend dat die vele (meestal grote) organisaties al het goed registreren en logistiek organiseren van die wisselingen niet goed op orde heeft.
En daarnaast al die bedrijven zelf die voortdurend proberen nieuwe klanten te lokken met de meest "fantastische aanbiedingen" als je maar binnen komt. Ik erger me er al tijden groen en geel aan dat inderdaad trouwe klanten buiten zicht blijven. Of dat trouwe nu is uit luiheid of berekening, maakt niet uit.
Zo kwam ik laatst met mijn auto in "mijn" garage...waar ik al zo'n 20-25 jaar kom. Waarom? Vertrouwd, goed werk, redelijke prijzen. En daardoor in een noodsituatie, jaren geleden, kon ik een auto aanschaffen terwijl ik een deel van het geld niet direct had. Kon ik op iets later termijn afbetalen. Heb ik ook gedaan. Wist hij. Nu is de eigenaar net met pensioen gegaan en heeft zijn bedrijf verkocht. En nu, nu ga ik bedenken of ik bij de opvolger blijf of dat ik overstap....
Dus.....wil ik kortingen op premies omdat ik al jaren bij dezelfde verzekeraar ben: zeker. Maar de term "meerjarige zorgverzekering" blijft verbazen. Maar, zal wel aan mij liggen, heb tenslotte jaren geleden al besloten me niet gek te laten maken door al dat hysterische gedoe.....
Niet al het "oude van vroegáh" was goed, al het nieuwe is dat ook niet.
Gezond verstand is dat meestal wel. Waar koop je dat?

Top