ACTUEEL

Hoenderloo College kreeg 7 ton te veel

De Onderwijsinspectie oordeelt na onderzoek dat het Hoenderloo College de afgelopen jaren voor 7 ton te veel aan SO-financiering ontving.

Dat meldt de Algemene Onderwijs Bond (AOB). Het Hoenderloo College is onderdeel van Pluryn. De school voor speciaal onderwijs kreeg in de periode 2006 tot 2011 SO-financiering voor leerlingen met leer- en gedragsproblemen. De leerlingen kregen ondertussen les op reguliere scholen voor voortgezet onderwijs. De Onderwijsinspectie heeft nog geen besluit genomen over een sanctie. Het onderwijs instituut ontkent de bevindingen van de Onderwijsinspectie.

Constructies

De Onderwijsinspectie onderzocht twee constructies met cluster 4-leerlingen die ingeschreven stonden bij het Hoenderloo College. Inmiddels bestaan beide sancties niet meer. In beide gevallen kregen de leerlingen les in een reguliere onderwijssetting, terwijl het Hoenderloo College wel de rijksbijdrage voor speciaal onderwijs ontving.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Jose

1 november 2013

Heel goed van het instituut! Bij de onderwijsinspectie zitten een stelletje lanterfanters die alleen wat theoretische begrippen kennen uit hun modulen voor hun managements opleiding.
Een leerling hebben ze waarschijnlijk nu pas voor het eerst gezien toen deze lui eens inpsectie gingen doen.
Weg met die inspecties, ze zetten zelfs artsen aan tot zelfmoord.
Vrijheid blijheid voor elk mens, weg met de absurde eisen van de inspectie.
Het zijn doodgravers, geteisem wat te stom was om een normaal vak te leren en zelf eens na te gaan denken. Wie haat die lapswansen niet die het normale leven van hard werkende mensen overhoop willen gooien?
Gesubsidieerde Schoften zijn het die zelfs snachts zo impotent zijn als Marx Rutte, Bah

Bouman

4 november 2013

Het schuurt tussen zorg, onderwijs en sociale zaken. Frieslab brengt komende week een rapport uit waarin wordt geconcludeerd dat door gescheiden financieringsstromen en schotten tussen de domeinen leerlingen niet krijgen wat ze daadwerkelijk nodig hebben of onderwijsinstellingen niet worden betaald voor wat ze bieden. Dit is weer een 'mooie' casus erbij...

Top