ACTUEEL

Fors minder animo voor Alpe d'HuZes

Er hebben zich fors minder deelnemers aangemeld voor de fietstocht Alpe d'HuZes dan vorig jaar rond deze tijd. Het aantal ligt nu op 4.000, terwijl dat vorig jaar 5.000 was. Dat heeft voorzitter Johan van der Waal zaterdag gezegd.

Hij wijt de afname aan de recessie en de commotie die is ontstaan over declaraties van Alpe d'HuZes-oprichter Coen van Veenendaal.

Niet gesloten

Uiteindelijk deden in juni van dit jaar 7.800 mensen mee aan de fietstocht om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. De inschrijving voor volgend jaar is nog niet gesloten. Tot 1 januari kunnen mensen zich nog aanmelden. "Het aantal kankerpatiënten is niet met de helft afgenomen. Ik hoop dat mensen blijven zien hoe belangrijk dit is'', zegt Van der Waal.

Ophef

In augustus ontstond ophef over declaraties van Alpe d'HuZes-oprichter Coen van Veenendaal bij zijn stichting Inspire2Live. Hij bleek ruim twee ton te hebben gedeclareerd voor werkzaamheden in 2010 en 2011. Alpe d'HuZes profileerde zich de afgelopen jaren juist nadrukkelijk met een strikt 'antistrijkstokbeleid': iedere gedoneerde euro zou naar KWF Kankerbestrijding gaan. De opbrengst van dit jaar was ruim 29 miljoen euro.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top