ACTUEEL

Rampenoefening voortijdig afgebroken

De grote rampenoefening van het Calamiteitenhospitaal in Utrecht is zaterdag voortijdig afgebroken.

Lichtgewonden

Het ziekenhuis is opengesteld na een ongeluk op de A1 met meerdere touringcars. Inmiddels zijn daar vijftien lichtgewonden binnengebracht. Dat heeft een woordvoerder van het hospitaal laten weten.

Tijdelijke opvang

Het hospitaal, een samenwerkingsverband tussen de ministeries van Defensie en VWS met het UMC Utrecht, biedt bij noodsituaties tijdelijke opvang van slachtoffers die niet zo snel in reguliere ziekenhuizen terechtkunnen.

Oefening

Tijdens de oefening zaterdag richtte het hospitaal zich op de behandeling van een groot aantal gerepatrieerde Nederlanders dat gewond zou zijn  geraakt bij een staatsgreep in het fictieve land Elistan. (bron: ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Drs. Labreure ( B.M.Telderstichting)

4 november 2013

Elistan anagram voor 'ALS niet'. Nu heeft ook een bekende voetballer zijn doodvonnis te horen gekregen van de spierziekte ALS.
Als degenen die op kosten van de maatschappij medicus konden worden geen initiatieven nemen om hun verantwoordelijkheid te nemen, de strijd tegen ziekte en dood, blijkt keer op keer dat het de zorgMANAGERS in de zorg zijn die initiatieven gaan implementeren!

Gelukkig zal EU wetgeving op zeer korte termijn een eind maken aan het vrije ondernemerschap van artsen en zorgaanbieders: het blijkt dat artsen zich niet willen aanpassen aan de transitie van produktie naar kwaliteitsmodellen waarbij de kwaliteitsindicatoren een doorslaggevende rol behoren te spelen.

Top