ACTUEEL

'Blij dat het proces begint'

Freddy de Haan is blij dat het strafproces tegen zijn ex-neuroloog Ernst Jansen op punt van beginnen staat. In tegenstelling tot de diagnose die Jansen had gesteld, kwam De Haan er in oktober 2002 achter dat hij helemaal geen Alzheimer had. "Ik heb hem een jaar lang gehaat."

Na de diagnose zegde De Haan zijn baan op en verkocht zijn huis met verlies. Door toeval kwam hij bij een tweede neuroloog terecht. "Jansen was ziek. Toen ik te horen kreeg dat ik geen Alzheimer had, had de heer Jansen niet naast me moeten zitten. Ik was laaiend." Nu heerst berusting. "Ik wil vandaag zien hoe Jansen reageert."

Niets geleerd

De Haan is een van de vele slachtoffers in deze strafzaak. Hij verwacht niet dat Jansen zich schuldbewust zal tonen. "Deze man heeft niets geleerd van deze affaire." De Haan maakt later in het proces als slachtoffer gebruik van zijn spreekrecht. "Dat doe ik uit mijn hoofd. Ik weet wat ik kwijt wil." (ANP)

---

Klik hier voor een beknopt feitenoverzicht van de zaak rond Ernst Jansen Steur. De hele berichtgeving rond de zaak kunt u vinden in het dossier op Skipr.

0 Reacties

Top