ACTUEEL

Kort geding apothekers tegen Achmea

Apothekers willen compensatie voor het verlies dat ze geleden hebben door een nieuw vergoedingssysteem van zorgverzekeraar Achmea. Daarom spannen 19 Amsterdamse apothekers woensdag een kort geding aan tegen de zorgverzekeraar.

"Achmea maakt misbruik van haar positie door de apothekers een wurgcontract aan te bieden waar ze geen nee tegen kunnen zeggen. De enige optie die de apothekers hebben, is tekenen of niet tekenen. De apothekers betalen zelf vaak meer aan de medicijnen die ze inkopen dan ze vergoed krijgen", aldus advocaat van de apothekers Hans van der Perk.

Overgang

De zorgverzekeraar kwam in 2012 met een regeling die 1 jaar zou gelden, omdat het een overgang zou betreffen van het oude naar het nieuwe vergoedingensysteem. "Maar nu blijkt dat het oude systeem helemaal niet afgeschaft wordt", aldus Van der Perk. Daarom vinden de apothekers dat Achmea onterecht de regeling ook voor 2013 heeft laten doorlopen. Ze willen nu gecompenseerd worden voor het verlies dat ze door het overgangssysteem geleden hebben.

In een reactie zegt Achmea dat haar prijssysteem bedacht is om de medicijnkosten voor klanten en daarmee de premie laag te houden. "Als onze prijssystematiek ongewenste effecten heeft voor de apotheek, dan gaan wij daar altijd het gesprek over aan", aldus de woordvoerster. "Wij willen juist een handreiking doen en het gesprek met elkaar blijven voeren en niet met elkaar voor de rechter staan."

Het kort geding dient woensdag bij de rechtbank in Utrecht. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top