ACTUEEL

Bestuurslid Harry Moeskops verlaat Amstelring

Bestuurslid Harry Moeskops verlaat Amstelring

Harry Moeskops, lid raad van bestuur bij Stichting Amstelring Groep, heeft besloten Amstelring per 31 december 2013 te verlaten. Dat heeft de organisatie maandag bekend gemaakt.

"Na dertig jaar ouderenzorg heb ik besloten het een tijdje iets rustiger aan te doen. Ik blijf zeker nog actief maar weet nog niet precies waar en hoe. Volgend jaar ga ik in ieder geval eerst mijn langgekoesterde wens vervullen, namelijk naar Rome lopen", zegt Moeskops desgevraagd tegen Skipr.

Loopbaan Moeskops

Moeskops begon zijn carrière begin jaren tachtig als directeur van woonzorgcentrum De Klinker. Ruim tien jaar later volgde hij Paul Roovers op als algemeen directeur van de toenmalige Willem Drees Stichting. Deze bood onderdak aan 600 ouderen in vijf woonzorgcentra. Begin 2011 ontstond Amstelring in zijn huidige vorm met Harry Moeskops als lid raad van bestuur.

Moeskops zou indertijd de vertrekkend voorzitter Willeke Stadman, die met vervroegd pensioen ging, opvolgen opvolgen. Dit was echter van korte duur. Rob van Dam werd met onmiddellijke ingang benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van Osira Amstelring. De raad van toezicht nam deze maatregel nadat Osira Amstelring door de Inspectie onder verscherpt toezicht was gesteld. Rob van Dam moest een ingrijpend verbetertraject gaan leiden.

Nieuwe bestuurder

De raad van toezicht van Amstelring heeft zich beraden over het al dan niet opnieuw invullen van Moeskops positie naast lid raad van bestuur Inge Borghuis en voorzitter Rob van Dam. Daarbij hebben de toezichthouders de optie voor een tweehoofdig bestuur overwogen. De actuele dynamiek in de zorg is volgens hen echter zo ingrijpend “dat grote bestuurlijke inzet nodig is om Amstelring naar een duurzame toekomst te leiden”. De raad van toezicht heeft  de werving van een geschikte kandidaat voor de derde bestuurderpositie inmiddels in gang gezet.

Hans Klein Breteler, voorzitter raad van toezicht Stichting Amstelring Groep: “Harry Moeskops zette zich 30 jaar met volle overgave in voor de ouderenzorg en de sector lichamelijk gehandicapten. Betrokken en geïnspireerd door issues als diversiteit leidde hij samen met anderen Amstelring en haar voorgangers door de tijd.”

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top