ACTUEEL

Twee aanhoudingen voor miljoenenfraude met PGB's

Een 60-jarige man en een 44-jarige vrouw uit Apeldoorn zouden voor miljoenen euro's hebben gefraudeerd met persoonsgebonden budgetten (PGB's). Het tweetal heeft een bedrijf dat tientallen cliënten met autisme of psychische problemen helpt. Het tweetal is maandag 4 november aangehouden op verzoek van de inspectie van het ministerie van Sociale Zaken.

De zaak kwam aan het licht doordat een aantal cliënten klaagde dat ze niet de zorg kregen waar zij recht op hadden. Deze mensen verblijven in huizen van de verdachten en kunnen zo zelfstandig wonen. Daarnaast is er dagbesteding op een zorgboerderij.

Inval

De Inspectie SZW deed in april een inval in een woning en twee bedrijfspanden. Administratie werd in beslag genomen en er is beslag gelegd op bankrekeningen, voertuigen en onroerend goed. De man en vrouw worden ervan verdacht dat zij minder zorg verleenden aan de bewoners dan zij bij het zorgkantoor verantwoordden.

Nu onderzoek is gedaan naar de administratie en er cliënten en medewerkers van de verdachten zijn gehoord, vermoedt de inspectie dat de verdachten niet alleen fraude hebben gepleegd bij degenen die hebben geklaagd, maar ook bij andere cliënten. Naar verwachting duurt het onderzoek in deze zaak nog de rest van het jaar. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top