ACTUEEL

Aantal zelfmoorden in ggz-instellingen stijgt

Het aantal zelfmoorden in ggz-instellingen is gestegen van 539 in 2007 naar 677 in 2012. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het ministerie publiceerde vrijdag een overzicht van het aantal gemelde zelfmoorden per instelling naar aanleiding van een Wob-verzoek van de VPRO in april van dit jaar.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg, die de cijfers over zelfmoorden en pogingen tot zelfmoord bijhoudt, kan geen uitspraak doen over het toegenomen aantal zelfmoorden in instellingen. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

8 november 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd. Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog. Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg. Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 10-11-2013 19:32.

Hane

23 november 2013

Bijna 140 extra doden in 5 jaar. Als dat in het verkeer gebeurt, dan loopt iedereen te hoop. Maar psychiatrische patienten zijn ballast voor de samenleving. Afgeschreven!

De maatschappij is door en door verrot. Jongelui zijn nog nooit zó egoistisch en materialistisch geweest als nu. Aandeelhouders zuigen 'bedrijven' leeg, die vroeger alleen aan het belang van klant, client of patient dachten, maar nu ten prooi zijn gevallen aan het tomeloze neo-liberalisme; een soort sprinkhanenplaag van het ergste soort.

"De Inspectie voor de Gezondheidszorg, <knip> kan geen uitspraak doen <knip> ". Typisch. Als er stront aan de knikker is, dan lijdt ineens iedereen aan geheugenverlies. Pas maar op, met geheugenverlies moet je naar de dokter en voor je het weet zit je zélf bij de psychiater!

Top