ACTUEEL

TWB reorganiseert en schrapt 38 banen

TWB, Thuiszorg met Aandacht schrapt 38 banen bij een deel van haar ondersteunende afdelingen. De thuiszorgorganisatie ziet zich hiertoe gedwongen door bezuinigingen in de zorg en kortingen op de zorgtarieven.

De reorganisatie betreft verschillende afdelingen die verantwoordelijk zijn voor het in- door- en uitstroomproces van klanten. De voorbereidingen voor de reorganisatie zijn in april 2013 gestart en het traject loopt door tot zomer 2014.

Het afgelopen jaar heeft de organisatie naar eigen zeggen al 1 miljoen euro bespaard op haar indirecte kosten door aan de bovenkant van de organisatie te bezuinigen op managementkosten. Om de resterende besparingen te realiseren is TWB genoodzaakt een reorganisatie uit te voeren. 

TWB, Thuiszorg met Aandacht is twee jaar geleden gestart met het slimmer inrichten van haar organisatie. De organisatie werkt sinds 2012 met kleine zorgteams, die zelf de zorg rondom de klant organiseren. “De nieuwe organisatiestructuur vraagt ook om een passende inrichting van de ondersteunende afdelingen, met eenvoudige processen door een kleine backoffice”, aldus de organisatie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top